sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Ruokamorkkista

Otsikko kuvaa aika hyvin tuntemuksia. Hävettää tänään lähteä painonhallintaryhmään selittämään, kuinka mopo hieman karkasi käsistä risteilyllä... Vielä kuivalla maalla tarpoessa oli vakaa aikomukseni pysyä suunnitelmassa: käydä syömässä kevyesti buffetissa salaattia sekä hieman lihaa, ja loppu matka sitten ENEillä... Hyvä suunnitelma sinänsä, mutta huono toteutus :(

En tiedä mitä tapahtui, mutta huomasin ajattelevani, että olisi järjetöntä maksaa 33€ salaatista ja pienestä määrästä lihaa. Ajattelin, että kun on kerta hääpäivä ja reissuun ollaan lähdetty, voi sitä yhden päivän elää normaalisti ja heti huomenna taas jatkaa ENEilyä. Niinpä sitä buffetissa sitten lappasi lautaselle kaikkea sellaista, mitä ei alkuperäiseen suunnitelmaan kuulunut. Hyvällä ruokahalulla nautin mm. kauan himoitsemaani sushia ja jälkkäriksi pienen määrän jälkiruokapöydän tarjottavia. Jonkinmoisesta selkärangan rippeestä kai voi puhua, sillä jätin kuitenkin ottamatta kermaperunat, makkarat yms. todella rasvaiset ja raskaat ruoat... Vaikka en tiedä tuntuiko se tuossa konkurssissa! Jotenkin oli hirveän ristiriitaiset tunnelmat syödessä. Toisaalta nautin suunnattomasti mm. sushista, josta olin jo pitkään haaveillut, mutta samalla oli hirveät morkkikset sen syömisestä. Vähän niin kuin olisi samaan aikaan itkenyt ja nauranut.. Seuraavana aamuna aamiaisbuffassa tuli tehtyä taas omasta mielestä hyviä kompromisseja jättäessäni ottamatta perinteiset pekonit ja nakit, sen sijaan otin jugurttia ja karjalanpiirakoita.
Positiivisena puolena reissusta voisi sanoa, etten nauttinut tippaakaan alkoholia, vaan esim. yökerhossa nautin drinkkien sijasta sokeritonta kokista. Taxfree-ostoksetkin jäivät odottamaan ENEilyn loppumista, eli karkit jäivät tällä reissulla syömättä, tästä taputan itseäni ylpeänä selkään!
Kotiin tullessa hyppäsin melkein ensitöikseni puntarille kauhistelemaan, kuinka monta kiloa sitä oli tullut buffetissa itseensä ahdettua.. Yllätyin, kun vaaka näytti, ettei risteilyllä ollut tullut grammaakaan ylimääräistä painoa! Ei se paino alaskaan päin ollut mennyt, mutta eipä ollut tullutkaan yhtään! Hieman helpotti ruokamorkkis siinä kohdin.

Risteilyn jälkeen sitä palasi normaaliin ENEilyyn hieman pelko persiissä, sillä yhtään ei tiennyt millainen olo tulisi siirtyessä taas pussikuurille. Pelkäsin kovasti ensimmäisten päivien kaltaista nälkää ja päänsärkyä, mutta sitä oloa ei koskaan tullut!


Eilen söin yhden herkullisimmista illallisista ENEilyn historiassa (kuvassa). Paistoin pannulla hieman kesäkurpitsaa ja herkkusieniä, proteiinin lähteenä toimi rasvaton raejuusto. Pikkutomaatteihin olen ENEilyn aikana hurahtanut täysin, ne kun menevät sen napostelun korvikkeena hyvin. Niitä kun rasiallisen pesee näkyville, tulee niitä siitä välillä napsittua kun mieli tekee jotain. Töissäkin nämä ovat jo työpöydälläni tuttu näky.

Tänään siis on jälleen painonhallintaryhmän tapaaminen. Painoa ei ole lähtenyt yhtä hyvin toisella ENEily-viikolla johtuen parin päivän painon jumituksesta ja tuosta risteilystä. Mutta kyllä sitä miinusta tulee, oman puntarin mukaan -1,2kg on viikossa taas lähtenyt. Laitetaan niitä virallisia lukuja sitten, kun ryhmässä olen hypännyt puntarille.

Kohta voi alkaa kaivamaan aamukamman esille, enää 8 viikkoa ENEilyä jäljellä!


2 kommenttia:

  1. Heippa! Seurailen mielenkiinnolla sun taivalta, olen sua vkon perässä. Retkahtaminen on inhimillistä, ja tärkeetä, että pääset nopeasti ruotuun. Ton takia mä en lähde risteilylle ja erittäin valikoidusti yhtään mihinkään muuallekaan tämän dieetin aikana. Kuis kävi puntarilla, näkyikö risteily tuloksista?
    Mä oon nyt kohta 2 viikkoa ollut, ollut aika iisiä, mut luoja, et nyt on ollut pari päivää vaikeeta. Tekis mieli niin sipsejä, punaviiniä tai edes broileripastaa, mut ei. Vielä 8 viikkoa tätä. ON tää järkyttävän pitkä aika. Eikä se mikään autuus silloin koita, mitä tulee syömiseen. Silloinhan nimenomaan punnitaan, että miten sitä kykenee kontrolloimaan valintoja ja pyrkimään pois entisistä. Mutta kyllä mä epäilen, et mun pusseilu loppuu siihen. Miten ne voikin olla niin kamalan makuisia? Ei voi tajuta.

    Mutta tsemppiä sulle!

    VastaaPoista
  2. Sinänsä huonoon aikaan tuli tämä ENEily-jakso, sillä työn puolesta on risteily jos toinenkin ja sen lisäksi erilaisia koulutuksia ja tapaamisia, missä helposti näitä houkutuksia eteen tulee. Retkahtamiset on kyllä jäänyt ihan siihen reissuun ja heti seuraavana päivänä ollaan taas tiukasti kiinni ENE-arjessa.

    Painon päivitinkin nyt tuohon postaukseen, eli -1,1kg oli toisen viikon tulos. Huomenna olisi jo kolmannen viikon punnitus ja täytyy sanoa, että hirvittää! Jostain syystä paino on jojoillut, eli laskenut ja sitten noussut ja taas laskenut.. Tänä aamuna puntari näytti vain 100g pudotusta viikon takaiseen :( Eilen koko päivän oli pahalla päällä, kun ei ymmärrä mistä tällainen johtuu ja mitä voisi tehdä toisin. Tulee sellainen epätoivon tunne, että vaikka parhaansa ENEilee, niin paino ei silti laske, että turhaan itteään tässä rääkkää! Tämä painon junnaaminen on kuulemma kyllä kuulemma ihan normaalia, että elimistö saattaa syystä xyz kerätä nestettä enemmän, mutta lopulta paino taas lähtee laskuun. *itkupotkuraivari* Miten niin tahtoisi nähdä niitä tuloksia nyt eikä viidestoista päivä? :D

    Ja kovasti haluan puolestani lähettää sinulle tsemppiä! Kamalan makuisille jauheille löytyy kyllä vaihtoehtoja, kun vaan kokeilee erilaisia. Tosiaan, itsellä Naturdietin ja Modifastin tuotteet on ihan lemppareita ja saanut touhusta edes vähän mielekkäämpää, jos voi sanoa :)

    Jännityksellä jään odottamaan 7 viikon päästä odottavaa uutta arkea ruoan kanssa, millaisia valintoja tekee kun saa taas vapaasti valita ruokansa jne. Herkuttelupäivän olen jo itselleni luvannut urakan päätteeksi, sillä laivalta ostetut tuliaiset odottaa kaapissa. Mutta kyllä se tarkoitus olisi tämän projektin jälkeen niitä terveellisempiä valintoja elämässä tehdä ja jatkaa ryhmästä saatuja oppeja..

    VastaaPoista