perjantai 17. huhtikuuta 2015

Liian lihava lentämään

Katsoin tuossa muutama päivä sitten dokkarin: Liian lihava lentämään.

"Liikalihavuus yleistyy nopeasti Isossa-Britanniassa. Elämä ylipainon kanssa ei ole aina helppoa.
Miten käy, kun kiloja on kertynyt ja ne vaikuttavat jopa lomailun iloihin? Brittiläisessä dokumentissa kuulemme erilaisia tarinoita ja kokemuksia siitä, kun koko on normaalia suurempi. Kolme isokokoista brittiä lähetetään testaamaan eri lentoyhtiöiden palveluita niin maassa kuin ilmassakin. Piilokameroilla varustettuina he kohtaavat nykypäivän lentomatkustamisen nolot ongelmat."

VOI KUINKA MÄ VOINKAAN SAMAISTUA NÄIHIN IHMISIIN JA TILANTEISIIN!
 
Muistan erään kesän, kun mieheni kanssa mentiin Särkänniemeen. Päädyttiin sitten erääseen laitteeseen jossa jouduin toteamaan, etten saa turvakaarta kiinni. Siinä pari työntekijää yrittää pakottaa turvakaaren lukkoon, siinä onnistumatta. Nolona joudun poistumaan laitteesta ja mies tekee laitteessa kierroksen. Siinä miestä odotellessa meinasin purskahtaa häpeästä itkuun, mutta sain kerättyä itseni ja näyttämään urheaa naamaa miehen palatessa kierrokselta. En sitten uskaltanut enää mennä mihinkään laitteeseen sen päivän aikana, eikä mieskään paljoa viihtynyt laitteissa yksin.

Toinen tilanne mihin voin samaistua on tuo lentäminen. Dokkarissa nämä isokokoisemmat matkustajat kehtasivat pyytää turvavyöhön jatkopalaa eivätkä paljoa välittäneet kanssamatkustajien mulkaisuista tai kommenteista. Itse olen halunnut jo pitkään ulkomaille, mutta olen joutunut tyytymään naapurimaiden risteilyihin, koska en kehtaa mennä lentokoneeseen. Junassa matkustaessa jo joutuu pyytelemään mielessään anteeksi isoa kokoaan ja yrittää ruuhkajunassa asettaa leveää takamustaan siihen pieneen rakoon, jota istumapaikaksikin voisi kutsua.

Odotan niin innolla, että olen sitä kokoa, että mahdun vaivatta matkustamaan. Haluan päästä näkemään maailmaa ja kokemaan toisia kulttuureita. Haluan olla siinä kunnossa, että jaksan lähteä kävellen tutustumaan matkakohteeseen, olla siinä kunnossa että sinne rannallekin ehkä kehtaa mennä uimapuvussa. Olisihan se jo aikakin tehdä se häämatka, eihän tässä olla oltu naimisissa kuin reilu 5 vuotta!

Dokumentti tulee uusintana Avalta sunnuntaina 10.5 klo 20.00,
jos jotakuta tuo ohjelma kiinnostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti